NAC Breda - VVV... by Mattie

48 seizoenen hebben we gespeeld in de eredivisie. 48! Alleen de traditionele top drie, Sparta en de oplichters uit Enschede hebben meer seizoenen profvoetbal gespeeld op het hoogste Nederlandse voetbalpodium. NAC is een eredivisiebastion. Qua fans, qua stadion, qua historie en zelfs… qua begroting.

Go Ahead Eagles en Excelsior hebben minder pieken in de eredivisie te verpatsen dan ons aller NAC een niveau lager. In de eerste divisie staan we zelfs op eenzame hoogte. Acht miljoen euro is onze begroting. Cambuur is tweede met ruim 2,5 miljoen minder. Neem dit even tot u en kijk dan naar het spel en de stand.

Twee Limburgse clubjes maken de dienst op dit moment uit in de Jupiler League. Verenigingen met een lange historie dat zeker. Maar al enkele seizoenen lang weggezakt in het moeras van de eerste divisie. Een doemscenario dat ook voor ons steeds vaker werkelijkheid lijkt te worden.

Met die acht miljoen moet er toch wel wat beters te vinden zijn dan een reservespeler uit Kruikenland een paar huurlingen van City en grofvuil van eredivisieclubs. Missen wij iets? Zien wij iets wat de technische staf wel ziet. Zijn het de schorsingen en blessures die parten spelen?

Marinus (rare naam, valt me nu pas op) Dijkhuizen heeft natuurlijk al bij Excelsior bewezen een goede trainer te zijn. Maar is degradatievoetbal in de eredivisie niet een hele andere tak van de voetbalsport dan kampioenenvoetbal in de eredivisie. Wijlen Fritz Korbach had daar een ook een handje van. Promoveren lukte die ouwe mof altijd wel, maar erin blijven was toch een hele andere klus.

Maar misschien zie ik dat ook fout en is die acht miljoen goed geïnvesteerd. Is Robbie Haemhouts inderdaad de speler die we nodig hebben. Brengt Kevin van Diermen de verlossing en is Giovanni Korte het wonderkind wat ik niet in hem zie. Maar ja! Ik vertrouw toch nog steeds eerder mijn eigen ogen dan dat er andere verhalen zijn achter de huidige zesde plaats.

Er moet dan ook gewonnen worden vandaag. Dat VVV staat eerste met vier punten meer. Een verliespartij tegen die mannen uit Limbabwe zou een stoot op de kin zijn. We zouden gestrekt op de grond liggen en pas ver na de winterstop weer kunnen opkrabbelen. VVV zal die uppercut kunnen uitdelen met een veel kleinere begroting en veel leuker spel. Dat is iets wat aan het denken zet.

Aan de andere kant. Een twaalfde man als bij NAC is niet in miljoenen uit te drukken, niet in spelers op te stellen, niet op een ranglijst te bekijken. Dat is waar NAC het van moet hebben. Bij gebrek aan kwaliteit op het veld zijn wij de enige die nog kunnen terugvallen op de tribune. 

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen!
Aanmelden
© 2015 - 2023 SINCE1912 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel