Periodekampioenschappen en de na-competitie... by Mattie

Een strohalm die ooit is verzonnen door wijlen Fritz Korbach en zijn kornuiten. Fritz Korbach, een illustere naam in de voetbalwereld. Mooie clubs staan achter zijn naam. FC Twente, Heerenveen, Utrecht. Een rijtje waarin NAC niet zou misstaan.

Korbach, een cultheld in het vaderlandse voetbal. Wat had ik hem graag een keer bij ons aller NAC gezien. Als iemand van de eretribune tegen hem ging zeiken. De opstelling dit, spelertje dat. En dat hij dan met semi-per ongeluk een glas bier over de beste man zou gooien. Dat zie ik onze huidige oefenmeester niet zo snel doen. Dat is een vakman pur sang, maar een begrafenisondernemer heeft meer charisma.


Fritz deed waar hij zin in had. Toen Frits ‘leider van het na-oorlogse verzet’ Barend een keer een gesprek begon over de Tweede wereldoorlog was hij heel ad-rem. ,,Mijn vader is ook doodgegaan is Auschwitz'', begon Korbach. ,,Hij is van de wachttoren gevallen."

Galgenhumor. Iets wat je nu mist.

Waar zijn ze. De Rene van der Gijpjes, de Mario Beentjes, de Fritz Korbachjes. Het is allemaal zo serieus. Zeker bij NAC. We spelen in de Jupiler Legue. Een competitie waar je met twee vingers in de neus kampioen dient te worden en tussendoor ouderwetse voetbalhumor moet worden uitgehaald.

Maar vanavond gaat het om de periodetitel. Een prijs waar we vijf jaar geleden onze neus voor zouden ophalen. Maar nu als het gewenste kleinood wordt gezien. Een tussenprijs die wordt gezien als de Champions League.

Maar wat zou ik er voor over hebben voor een goed voetbalgebbetje. Iets waar over twintig jaar nog over wordt gepraat in televisieprogramma’s. Niemand weet wie in 1993 de periodetitel won. Wel weet iedereen wat Korbach tegen Frits Barend zei of welke avonturen Van der Gijp tijdens zijn carrière heeft beleefd.

Dus mijn voorstel is. Vanavond een ouderwets voetbalgeintje van een van de spelers. Aan het einde van het seizoen de titel. En dat de twee dingen zijn waar het seizoen 2016/2017 om bekend zijn. 

 

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen!
Aanmelden
© 2015 - 2023 SINCE1912 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel