Kater, jaloezie en een klein beetje hoop...  by: Mattie

De kater van 22 mei werkte nog wel even door. NAC speelde slecht tegen de Stillempies. Mannetjes als Falkenburg en Andersen draaiden met name Pedro en Van der Weg helemaal dol. Het was schrijnend om te zien. Een speler van Internos 5 of Jeka 8 zouden niet hebben misstaan bij NAC die middag.
De kans op promotie en dan zo’n wanproduct op de mat te leggen.

Maar Pedro en Van der Weg zitten niet meer bij de Parel. Aan het begin van de zomer was ik een beetje blij. Een grondige renovatie van de selectie zat er aan te komen. Kwaliteit inkopen/huren om bovenin mee te draaien en uiteindelijk te promoveren. De eredivisie! Het niveau waar we horen.

Gedurende mijn vakantie neusde ik wat rond op de social media en ik werd triester en triester. Ik zag dat Heracles facking Almelo dat de nummer vijf van Portugal helemaal de tering in speelde. Ik zag Vitesse-fans die Ricky van Wolfswinkel als verlosser binnenhaalden.  Dat zijn allemaal wel dingen om mee te leven. Maar toen Joop Buyt (snapchat en twitterfenomeen) zich opmaakte voor een nieuw seizoen bij de marginale eredivisieclub ADO Den Haag, brak er wel iets. Ik werd jaloers.

Dat wil ik ook weer. Lekker pinten hakken in de Vismarktstraat omdat FC Groningen op bezoek komt. Kijken hoe een clubheld als bijvoorbeeld Rob Penders boven de verdediging van NEC uitspringt om de 2-0 binnen te koppen. Lijf aan lijf met je maten zingen naar de supporters van FC Utrecht.

Maar, in plaats daarvan komt jong FC Utrecht op bezoek. Een ploeg die zijn thuiswedstrijden afwerkt op sportcomplex Zoudenbalch. In vergelijking daarmee is de DELA aan de Tuinzigtlaan een partypalace. Zo’n sportpark waar de gemeente om kosten te besparen alle sportclubs maar heeft ondergebracht.
Een poel van vederf, waar onze jongens straks een PROFwedstrijd moeten spelen. Het is om te janken.

Terwijl ik meimerde over Joop Buyt en Jong FC Utrecht werd bij NAC Robbie Haemhouts tot aanvoerder benoemd. Een 32-jarige speler die bij de ‘kruiken’ eerder tribune dan basisklant was. Deze tweet illustreert misschien wel het beste hoe we het seizoen ingaan.

En al lieten Westerman en Cillessen zien dat ervaring niet echt alles is. Een ervaren centrale verdediger zou niet misstaan. Een speler als Robbie Penders is natuurlijk een utopie. Maar een niveautje lager moet er toch wel iemand op te pikken zijn die wekelijks voor een uitverkocht Rat Verlegh NOAD wil leveren.

Want zo is NAC dan ook wel weer. Ben je net door je geelzwarte liefde een bodemloze put ingetrapt, dan is er altijd wel iets of iemand die je net op tijd er weer uittrekt. Dit keer was het Sjoerd Mossou. Hij gooide een bericht de wereld in, dat mijn hart sneller deed kloppen.

Want we staan er wel weer met zijn allen. Lekker pinten zuipen, lekker liederen zingen, lekker juichen. We gaan er een prachtig seizoen van maken.
Ik ga in ieder geval van het slechtste uit en daardoor kan het alleen maar goed gaan. Want ook ik werd vanochtend zo wakker.

*Bron: Twitter.com

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen!
Aanmelden
© 2015 - 2023 SINCE1912 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel