De bananenrepubliek uit Zeist  by: Mattie


NAC-apologeet Sjoerd Mossou verwoorde vanochtend in het AD precies wat er speelt bij Twente.
‘’ Het is verleidelijk nu naar de KNVB te wijzen, vanuit welke richting dan ook. FC Twente-directeur Onno Jacobs zei 'verbijsterd' te zijn en sprak van 'een mokerslag'. Maar hoe je er ook naar kijkt, en welk perspectief je ook aanhangt: dit onnavolgbare hoofdpijndossier begon niet in Zeist. Het begon in Enschede.’’

Ze moeten in Enschede blij zijn met de geboden oplossing van de KNVB. Stel: je belazert de boel vaker dan de vriendin van Mattie (die van Wietze). Koopt daarnaast een keuken, badkamer en garage via een Dirk Scheringa-lening maar zegt tegen je echtgenoot dat je gewoon bij de Rabobank wat pieken hebt gekregen. Vervolgens koop je de hele Mediamarkt leeg met de gezamenlijke bankpas terwijl je zegt dat je het bij de kringloper hebt opgeduikeld. Menig echtgenoot gooit je op straat als ze achter deze wantoestanden komt.

Zo niet de KNVB. In plaats van iemand bankroet naar het leger des heils te sturen zeggen ze; “blijf maar een jaar op de bank slapen, daarna mag je weer in het erfelijk bed.’’ De eigen regels verloochenen om de Tukkers te helpen. Twente mag de KNVB aanbidden zoals ze ook coke, hasj en pillen aanbidden.  

Maar dat geldt voor Twente. Voor de rest is het natuurlijk een grote farce. Weer geef ik even het woord aan Mossou.

‘’ FC Twente zijn licentie ontnemen, om die via een U-bocht-constructie meteen weer terug te geven, maar dan voor de Jupiler League. De licentiecommissie van de KNVB bedacht een polderoplossing van jewelste, gelardeerd met een vleugje bananenrepubliek - en de grote vraag wordt nu of dat juridisch gezien allemaal wel standhoudt.’’

En hier komt ons clubje om de hoek kijken. Je zit midden in de voorbereiding van het belangrijkste tweeluik van het seizoen. En de KNVB denkt niet even; laten we wachten tot de nacompetitie voorbij is met al die ongein. Nee, we droppen die bom vlak voor de nacompetitiewedstrijden. Heel de voorbereiding van NAC op zijn kop. Vragen als ‘wat als’ en ‘wat dan’ springen meteen omhoog.

Achterlijke onkunde. Onze stille buren leefde gisteren even in euforie. Daar in die kleine frituurpan in Goirle ging even een klein gejuich op. Totdat bekend werd dat het nog wel minstens een maandje gaat duren voordat er duidelijkheid is.

SINCE1912

Die Kruiken zullen tot op het bot gemotiveerd zijn. Eind juli je begroting, spelerselectie en aanverwanten in orde maken omdat je door onkunde van de KNVB toch naar de eerste divisie moet, daar zit niemand op te wachten. Al hopen we het wel voor de Stillempies.

Maar ik denk dat ze met het mes tussen de tanden naar ons mooi Breda komen. NSB-mannetje Falkenburg voorop. En daar hoop ik ook op! Een mooi voetbalgevecht moet het worden. Lekker agressief. De KNVB laten zien dat competities niet worden beslist in Zeist, maar in het Rat Verlegh-stadion. Want hoe goed de KNVB is voor Twente, en hoe Stillem II daarvan kan profiteren, voor NAC blijft alles hetzelfde. We moeten winnen van die kutkruiken.

SINCE1912

*Bron foto 1: Bredavandaag.nl / foto 2: Nu.nl

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen!
Aanmelden
© 2015 - 2023 SINCE1912 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel