Jelle, de grandeur van NAC  by: Mattie


Dat Jelle zijn laatste wedstrijden voor onze geelzwarte trots speelt in de NACompetitie doet me toch wel wat verdriet. Naast een leuke woordgrap is het vooral een competitie waar een club met de grandeur van NAC en een man met de staat van dienst als Jelle zo ver mogelijk van weg moeten blijven. Het past niet bij ´de parel´. Bij nacompetitie denk je aan Excelsior, Volendam, aan Geert den Ouden en Sandro Calabro. Niet aan NAC en Jelle.

Natuurlijk heb ik vorig seizoen ook zitten vloeken als een bootwerker als Jelle weer eens een balletje door zijn handen liet glippen. Maar hij was vervolgens wel de aanvoerder die als eerste hand in eigen boezem stak. Het was een seizoen lang schipperen tussen boosheid en vergeving. In de degradatiestrijd zag je pas echt wie de clubspelers waren. Jelle stak er bovenuit. Hij toonde NOAD. Jelle was als eerste op de club en gingen als laatste weg.

SINCE1912


De mentaliteit van Jelle hebben we de komende weken meer nodig dan welk technisch vernuft dan ook. Of we nu Eindhoven, Willem II of Almere treffen lastig wordt het. Bijvoorbeeld die gekke polderbewoners uit Flevoland. Het hele seizoen lang lach je om het clubje dat eigenlijk niet serieus te nemen is, en in de nacompetitie voetballen ze als een machine.

Op achterstand gaan we zeker komen deze nacompetitie. Misschien gaan we een heenwedstrijd verliezen. Maar ik ben er zeker van dat Jelle het team er doorheen trekt. In de rust zijn ervaring overbrengen. Voor de wedstrijd een verhaal uit de oude doos van toen NAC derde werd, of toen we Europees speelden. Die zeven clubs die hij is afgegaan voordat hij in 2007 definitief zijn club had gevonden. Dat gevoel van een avondje NAC overbrengen aan de jonge jongens. Dat het toch leuker is om op zaterdagavond tegen PSV te spelen dan op vrijdagavond tegen Emmen. Jelle kan het weten. Hij heeft de afgelopen tien jaar alle hoogte en dieptepunten van NAC meegemaakt. En je moet dieptepunten meemaken om te weten wat een hoogtepunt is.

 

Met Jelle gaan we die nacompetitie winnen en spelen we volgend seizoen weer op het hoogste niveau. Jelle wordt dus keeperstrainer in de eredivisie. Stiekem hoop ik dat we volgend jaar een keeperscrisis krijgen en Jelle noodgedwongen moet invallen. Heerenveen thuis in de competitie lijkt me wel wat. Dat Jelle nog een keer met zijn NAC speelt op het niveau waar beiden horen.

SINCE1912

*Bron foto 1: RodaJClive / foto 2: soccernewslive / foto 3: ANP

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe producten en aanbiedingen!
Aanmelden
© 2015 - 2023 SINCE1912 | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel